Over ons

Op 1-7-2016 zijn we gestart met het bedrijf Bogaard metaal BV, inmiddels bijna vijf jaar. We hebben in deze korte tijd al hele mooie producten mogen maken voor onze klanten (kijkt U eens op de pagina "projecten"). 

Wij draaien en frezen onderdelen voor derde, dus zijn toeleverancier voor o.a. de machinebouw.

 

Samen met twee medewerkers waarvan één zeer veel ervaring heeft in de branche.

Onze bedrijfsruimte is gevestigd in de Dorpenbaan 20A in Rijen.

Hier staan twee CNC bewerkingscentrums, één CNC draaibank en since 2018 zijn wij in het bezit van één Challenger bedfreesmachine X4200 Y850 Z750 met gestuurde vierde as.

Alles computer gestuurd (CNC).

We werken met een CAM (OneCNC) systeem waarmee we de tekening van de te produceren onderdelen in een STP file ontvangen (indien mogelijk), zodat wij deze tekening omzetten naar een programma voor onze machines

We hebben ook de mogelijkheid om zelf te tekenen, voor simpele onderdelen programmeren we aan de machine.

 

Het vernieuwende dat we onze klanten aan bieden is: het afstellen en programmeren van hun metaalbewerkingsmachines zodat hun product op hun eigen machine wordt gemaakt, we nemen de hele voorbereiding uit handen en zorgen in samenwerking voor de juiste strategie. Dit kan voor bedrijven een oplossing zijn als er (tijdelijk) geen vakmensen aanwezig zijn. Zo bestaat de mogelijkheid dat we het hele traject verzorgen van ontwerp tot eindproduct.

 

We werken met zeer goede machines en zijn zeer innovatief met het te gebruiken gereedschap, een goede samenwerking tussen de gereedschap leveranciers zorgt voor de beste verspaning strategie om producten goed en snel te kunnen vervaardigen.

 

Zo blijven we op hoog niveau verspanen, en maken we de kwaliteit die wordt gevraagd. In  samenwerking met onze klanten, we komen bij U langs en hebben de mogelijkheid om het werk op te halen en goed door te spreken, het contact met de juiste mensen is immers van groot belang voor het eindresultaat.